Serbia, Deutschland
+38164/409-9-409 i +4915/733-876-093
limoserviceeagle@gmail.com

PREVOZ PUTNIKA DO BEOGRADA

IZNAJMLJIVANJE VOZILA SA VOZAČEM

PREVOZ PUTNIKA DO BEOGRADA

Dobrodošli u Beograd!

Jedan od najstarijih gradova u Evropi, a danas modernu prestonicu Srbije. Neprestano na meti osvajača, naziva se „vitezom Evrope i princom Azije“.

Grad sa 1,7 miliona stanovnika smešten je na ušću Save u Dunav. Klima u Beogradu je umereno kontinentalna, sa prosečnom temperaturom od 11,7 C. Prosečna nadmorska visina Beograda je 117 m, a u okolini su planine Kosmaj (628 m) i Avala (511 m). Dužina rečnih obala Beograda je 200 km i na tom potezu nalazi se 16 rečnih ostrva, od kojih su najveća Ada Ciganlija i Veliko ratno ostrvo.

Poseduje ambijentalne celine koje svedoče o prošlim vremenima-Kalemegdanska tvrđava, zatim institucije kulture – Srpska akademija nauka i umetnosti, Srpska kraljevska akademija, Narodna biblioteka Srbije, Narodni muzej i Narodno pozorište. Grad je takođe i sedište Beogradskog univerziteta, osnovanog 1808. kao Velika škola i Univerziteta umetnosti.Obeležja grada su i boemska četvrt Skadarlija sa autentičnom kaldrmom i kućom Đure Jakšića, hram Svetog Save, kao najveći pravoslavni hram na Balkanu, Saborna crkva iz 1845 godine gde počivaju knez Mihajlo Obrenović, Vuk Stefanović Karadžić i Dositej Obradović, autentični Kosančićev Venac, Savamala, Kraljevski kompleks.

Moderni Beograd nudi veliki broj ekskluzivnih hotela, nezaboravan noćni provod u beogradskim kafanama i splavovima na Savi i Dunavu, uz tradicionalnu gastronomiju, posetu muzeju Nikoli Tesli i nobelovcu Ivi Andriću; šoping u Knez Mihajlovoj, umetničke galerije i brojna pozorišta. Brojne lokalne i međunarodne pozorišne, filmske, muzičke i druge manifestacije kulturnog života (FEST, BITEF, BEMUS, BELEF, Oktobarski salon, Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma…) čine Beograd značajnim kulturnim centrom. Beograd je saobraćajno raskrsnica regiona i u njega možete stići avionom, brodom, vozom, autobusom, automobilom. Za vreme boravka u Beogradu, koji možete doživeti sa reke ili vožnjom autobusom, ne bi trebalo propustiti jednodnevne izlete obilaska Fruškogorskih manastira i Sremskih Karlovaca, crkve Sv. Đorđa na Oplencu, Srebrnog jezera… Kad dođete u Beograd, spoznaćete poseban stil življenja gostoprimljivih Beograđana.