Serbia, Deutschland
+38164/409-9-409 i +4915/733-876-093
limoserviceeagle@gmail.com

PREVOZ PUTNIKA DO ČAČKA

IZNAJMLJIVANJE VOZILA SA VOZAČEM

PREVOZ PUTNIKA DO ČAČKA

Čačak je grad koji je prepoznatljiv po očuvanoj arhitekturi, sa elementima savremenog načina gradnje, ali i očuvanim ambijentalnim celinama. Jedan od najvećih gradova u Srbiji, grad Čačak je u svom razvoju prošao kroz nekoliko faza. Svaki od tih perioda karakteriše bogato spomeničko nasleđe i  govori o  životu grada tokom viševekovne istorije.

Čačak je  grad sporta sa velikim brojem sportskih klubova. U gradu i okolini se nalaze brojni sportski tereni i objekti  gde se mogu  organizovati  sportsko-rekreativne aktivnosti. Naravno, tu je i reka Zapadna Morava koja svojim  sadržajima privlači sve više posetilaca.

Na samo nekoliko kilometara od Čačka nalaze se banje, sela, manastiri, kulturno-istorijski spomenici. Prelepa priroda u Ovčarsko-кablarskoj klisuri, planine Ovčar i Kablar, jezera i meandri   Zapadne Morave, bogata flora i fauna razlog su, da ukoliko boravite u Čačku, odete na izlet do ovih interesantnih mesta.

Na području grada i okoline organizuju se događaji iz oblasti kulture: “Disov o proleće”, “Memorijal Nadežde Petrović”, bijenale “Bijenale vizuelnih umetnosti Balkana”, “Dani fotografije u Srbiji”. U selu Prislonica kod Čačka, organizuje se Sabor frulaša Srbije, takmičenje najboljih frulaša Srbije, manifestacija koja neguje tradiciju i izvorno narodno stvaralaštvo.

Veliki broj ugostiteljskih objekata nalazi se u ovom gradu i to je jedna od karakteristika veoma raznovrsne turističke ponude. Bezbroj letnjih bašti u gradu i na obalama reke Zapadne Morave, privlače veliki broj posetilaca koji žele da provedu prijatne trenutke sa porodicom i prijateljima. Brojni specijaliteti srpske kuhinje nalaze se u ponudi čačanskih restorana. Utisci domaćih i gostiju iz inostranstva dovoljan su poziv da se novi posetioci upoznaju sa čuvenim specijalitetima čačanskog kraja.

Vredno spomeničko nasleđe i prirodne lepote u okolini grada čine Čačak prepoznatljivom turističkom destinacijom u Srbiji. Kultura i burna istorija grada sačuvani su u tragovima civillizacija koje su nastanjivale ovaj grad i njegovu okolinu.

http://turizamcacak.org.rs/