Serbia, Deutschland
+38164/409-9-409 i +4915/733-876-093
limoserviceeagle@gmail.com

PREVOZ PUTNIKA DO JAGODINE

IZNAJMLJIVANJE VOZILA SA VOZAČEM

PREVOZ PUTNIKA DO JAGODINE

Jagodina se nalazi u centralnoj Srbiji i predstavlja najveći grad u Gornjevelikomoravskoj kotlini. Grad je pored auto puta, 136 kilometara južno od Beograda i 100 kilometara severno od Niša.

Jagodina se prostire u podnožju Đurđevog brda, svojevrsnog simbola grada, lepog i stoletnim zelenilom ukrašenog izletišta koje krasi i prvi veštački vodopad u Srbiji, sistem fontana dužine 122 metra i Letnja scena izletišta potok kapaciteta 1.200 gledalaca, koja tokom letnjih meseci ugosti brojne izvođače zabavne, ozbiljne i narodne muzike, a svi koncerti su besplatni za posetioce.
Zoološki vrt “Tigar”“, jedini u Srbiji južno od Beograda, predstavlja jedinstven spoj flore i faune u kome je svoj novi dom našlo više od 80 različitih životinjskih vrsta.

Jagodinski zoo vrt, koji je pored pojedinačnih i grupnih poseta postao i nezaobilazna destinacija za đačke ekskurzije, uređen je po najvišim svetskim standardima.
U neposrednoj blizini ovog kompleksa je i Akva park, prvi u Srbiji, koji raspolaže sa sedam bazena za sportske i rekreativne aktivnosti, a od toga jednim olimpijskim.

Vodene atrakcije za decu i sistem tobogana dužine 600 metara prava su turistička meka tokom letnjih meseci. Broj posetilaca ove turističke atrakcije se meri stotinama hiljada.
U Jagodini je istorija opipljiva kroz likove srpskih svetaca, careva, pisaca sportista. Jagodina je šesti grad u Evropi, a prvi u Srbiji koji ima Muzej voštanih figura. Postavka sadrži 29 figura istaknutih ličnosti iz najranije ali i najnovije istorije Srbije.

Turističku prezentaciju treba svakako upotpuniti botaničkom baštom Učiteljskog fakulteta gde se nalazi 240 biljaka od kojih 30 izuzetno retkih, koje rastu samo na ovim prostorima.

U zimskim mesecima Jagodina je prepoznatljiva i po gradskom klizalištu, izuzetno posećenom od strane đaka ali i onih malo starijih, kapaciteta oko 100 klizača.
Preporučujemo i posetu institucijama kulture najvišeg državnog ranga, Zavičajnom muzeju koji sa bogatom zbirkom preko 100 000 eksponata svakom posetiocu pokazuje vekovni tok života i rada na ovim prostorima, i Muzeju naivne umetnosti, jedinstvenoj ustanovi u zemlji, smeštenom u jednoj od najlepših kuća u gradu, koji čuva preko 2500 slika, skulptura, crteža i grafika najistaknutijih naivnih umetnika iz zemlje i inostranstva, kao i kulturno istorijskim spomenicima kakvi su Narodna biblioteka, Crkva Svetog Arhangela Mihajla, poznatija kao “Stara crkva“ koja sadrži ploču po kojoj se određuje tačna godina rođenja Kneza Miloša i Crkva Svetog Petra i Pavla u centru grada.

U neposrednoj blizini Jagodine nalaze se značajni arhitektonski spomenici Moravske škole-manastiri Jošanica, Kalenić, Ravanica i Manasija.
U srcu jagodinskog turističko-sportskog kompleksa nalazi se šoping centar „Vivo“ , u čijim su objektima lokali više od 30 domaćih i svetskih brendova.

Turistički kompleks do sada je posetilo više miliona građana, što Jagodinu izdvaja na turističkoj mapi Srbije i regiona, kao jednu od najposećenijih turističkih dsetinacija

http://www.togjagodina.autentik.net/