Serbia, Deutschland
+38164/409-9-409 i +4915/733-876-093
limoserviceeagle@gmail.com

PREVOZ PUTNIKA DO VRANJA

IZNAJMLJIVANJE VOZILA SA VOZAČEM

PREVOZ PUTNIKA DO VRANJA

Vranje je izuzetno živopisan grad, sa mnoštvo interesantnih i neobičnih detalja koji se ne mogu sresti u drugim delovima zemlje.

Vranjanci kažu „Ne je važno što si i odakle si – važno je da si čovek“.

Grad se nalazi u delu Srbije u kome su se Turci najduže zadržali, tako da su tragovi otomanske civilizacije i danas prisutni kroz legende i predanja koji bude radoznalost kod slušalaca. Možete čuti legendu o žutom cveću, Belom mostu, Pašinom konaku, Haremluku, legendu o Markovom kaletu, o Krstatoj džamiji, česmi Đerenki, Mačkinoj česmi…

Svaka od ovih legendi sadrži zanimljivu priču i ima originalnu težinu, kada se priča ispred samih objekata. Vranje je grad meraka, grad derta i sevdaha, nesvakidašnjeg spoja čulnog, telesnog i duhovnog zadovoljstva koje opušta telo a hrani dušu. Pesma i igra Vranja je prepoznatljiva kao vranjski melos, a Vranjanci su poznati po svojoj veseloj prirodi kao meraklije.

Vranjska trpeza je poznata po svojim slanim i slatkim banicama, po đuveč tarani sa piletinom, kasapskim đuvečom, punjenim suvim paprikama, po sarmi i raznim slatkim đakonijama.

Dakle, ako si čovek – dobrodošao u Vranje – dobrodošao u grad orijentalnog duvana i italijanskih cipela, grad sevdaha i trube, koja zna kako treba pesmu početi, a kako i kad će pesma završiti, e, to niko ne zna, čak i onaj što svira.

Vranjanci bi rekli: „Kraj će kaže!“

Zato što pre dođi u Vranje!

http://www.tovranje.rs/