Serbia, Deutschland
+38164/409-9-409 i +4915/733-876-093
limoserviceeagle@gmail.com

PREVOZ PUTNIKA BEOGRAD-VINARIJA PIK OPLENAC-BEOGRAD

IZNAJMLJIVANJE VOZILA SA VOZAČEM

PREVOZ PUTNIKA BEOGRAD-VINARIJA PIK OPLENAC-BEOGRAD

Vinarija PIK Oplenac je primer neverovatne istorije, koja uključuje i deo istorije svoje zemlje. Topola – gradić na obroncima brda. Oplenac nije samo kolevka nezavisnosti Srbije i zavičaj kraljevske dinastije Karađorđević, već je i začetnik istorije savremenog vinarstva u Srbiji. Vinogradi Oplenca prostiru se na brdima Šumadije, duhovnog i kulturnog centra Srbije. Jedinstvenost teroara učinila je Šumadiju priznatom domovinom vinarstva i tu su se stvarala vina dostojna kraljevskih stolova Evrope.

Poštujući tradiciju i prirodne karakteristike zemljišta Oplenačkog vinogorja , vinarija PIK OPLENAC, uvodi novu tehnologiju pravljenja kvalitetnih vina. 1948. godine počele su da se ispisuju stranice istorije vinogradarstva, kada je osnovan kolektiv preduzeća za otkup i promet alkoholnih pića „Oplenac“.

Kasnijom izgradnjom „Novog podruma“ , poslovanjem u sklopu preduzeća „Navip“ Oplenac – Topola i pripajanjem Poljoprivrednog dobra Oplenac, PIK OPLENAC je u svom posedu imala na staranju blizu 700ha obradivih površina. Do početka 90-tih godina kapacitetima i preradom „PIK Oplenac“ je bio u samom vrhu na tadašnjem tržištu Jugoslavije, sa paletom proizvoda; Rajnski rizling, Smederevka , Crni burgundac, Zlatna oplenka, Oplenački crni biser, Šljivovica, Komovica, Leoni kao i mnogi drugi čuveni proizvodi ovog preduzeća.

Ugovorom zaključenim sredinom 2014 godine, PIK Oplenac je postao privatno vlasništvo . Svojim rukama, preko 850 radnika u podrumima podno Oplenca ostavili su svoja iskustva pravljenja vina.

http://www.pik-oplenac.com/